USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

"Dünyayı cennete dönüştürecek sizlersiniz"

Şehit Mehmet Demir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığınca ortaklaşa düzenlenen "Öğretmen-Öğrenci Buluşmaları"nda okulumuz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ağırladı.

26-10-2021 07:38

Sunuculuğunu Şehit Mehmet Demir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Uğur Uzunöz'ün yaptığı programda bir selamlama konuşması yapan Okul Müdürü Asiye Şahin, Gaziantep Büyükşehir Başkanı Fatma Şahin'in gelecek nesillerin iyi yetişmesi için eğitim ve kültür alanında çok önemli fedakârlıklarda bulunan bir belediye başkanı olduğunu ve Gaziantep'te dünya çapında işler yapıldığına dikkat çekti. Başkan'ın özellikle eğitimden mahrum bırakılmış kızların eğitimine kendisini adamasını takdirle izlediklerini ifade eden Şahin "Büyükşehir Belediyemiz, çocukların eğitim, öğretim ve sosyal hayatlarını nasıl güzelleştiririz, nasıl iyileştiririz, nasıl destek oluruz diye çok büyük bir gayet sarf ediyorlar. Bu gayretlerini sürekli izliyoruz. Bizlerin yanında bugün burada olması da bizleri ayrıca onurlandırmıştır. Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Yağcı da Fatma Şahin'in Gaziantep'in gururu olduğunu ifade ederek "Fatma Şahin gençler için örnek bir abla, örnek bir anadır. Aktif siyasi hayatında hep Gaziantep için çalışmıştır. O'nun bu şehre kazandırdıklarını dünya biliyor. Belediye başkanlığı dönemiyle Gaziantep'i marka şehir yapan dünyaya açan bir lider olmuştur" şeklinde konuştu.

Konuşmasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim ve spor için yaptığı hizmetleri aktaran Gençlik ve Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu "Büyükşehir Belediyesi olarak hedefimiz şehrimizi 'Eğitim ve Bilim Şehri yapmaktır. Eğitim ve spor alanları yapıyoruz, eğitim alanlarını güzelleştiriyoruz. Başkanımız yola çıkarken 'Çocuk', 'İnsan', 'Genç' dostu bir şehir anlayışı ile yola çıktı. Böyle atom karınca misali bir başkanla çalışmak bizi oldukça motive ediyor" dedi.

"CEHALETLE SAVAŞTA EN BÜYÜK SİLAH SİZSİNİZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ise "Öğretmen-Öğrenci buluşmaları" kapsamında okulumuzda söyleşi gerçekleştirdi. Büyükşehir Gençlik ve Spor Daire Başkanlığının düzenlediği etkinlikte konuşan Şahin Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, eğitim ve öğretimin insanlık için olmazsa olmaz bir gereksinim olduğunun altını çizerek "Türkiye güçlü ve müreffeh bir ülke yolunda hızlı ve emin adımlarla yürürken, en büyük umudumuz bugün okul sıralarında oturan çocuklarımız, gençlerimiz ve onları şekillendiren öğretmenlerimizdir. Cehalete karşı açtığımız savaşta en büyük silahımız sizlersiniz. İstediğiniz kadar güzel okullar yapın, eğer içlerinde nitelikli eğiticiler yoksa o okullar taştan, binadan ibaret yapılar olarak kalmaya mahkumdur. Okulları okul yapan, eğitim yuvası yapan sizlersiniz. Sizlerin kendinize yapacağı her türlü yatırım, her birikim, her kazanç, çocuklarımıza,

ülkemize, yarınlarımıza yapacağınız yatırımdır. Bilgiye, öğrenmeye, eğitime hak ettiği değeri veren bir kültürün evlatlarıyız" sözlerine yer verdi.

İmam Hatipli gençlerle buluşmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren ve gençlere Türkiye'nin değişim ve dönüşüm yıllarını hatırlatan Şahin, "İmam hatiplerin hikayesi, senelerce öz yurdunda parya muamelesi gören, ezilen, ötekileştirilen milletin de hikayesidir. Kılık kıyafeti sebebiyle üniversite kapılarında gözyaşı döken kızlarımızın da hikayesidir. Üniversite hayali katsayı engeline takılan gençlerimizin hikayesidir. Hamdolsun Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle vesayet rejimine son vererek imam hatipler ve dindarlar üzerindeki baskılar son buldu. Türkiye'nin hangi badirelerden geçtiğini siz gençlerin iyi bilmesi lazım. Unutmayın, dünyayı cennete dönüştürecek sizlersiniz. İyinin ve doğrunun egemen olduğu bir dünya için çalışacağız" diye konuştu.

Konuşması sonrası öğrencilerden gelen sorulara da samimi cevaplar veren Fatma Şahin'i öğrenciler dikkatle dinlediler. Daha sonra öğretmenler odasına geçerek öğretmenlerle bir süre sohbet ederek görüş alışverişinde bulunan Fatma Şahin, ilk emri "oku" olan bir medeniyetin mensupları olarak öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi olduğuna işaret etti. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen söyleşi, destek ve motivasyon için Şehit Mehmet Demir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Asiye Şahin Başkan Fatma Şahin'e teşekkür etti.

Başkan Şahin söyleşi ve sohbet sonunda idareciler ve öğretmenlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Ayintab Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ