USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Hayat kurtaran tesadüf

Gaziantep’te yaşayan 29 yaşındaki Cemre Kılıç geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te yakınlarıyla bir cafeye gitti.

Hayat kurtaran tesadüf
18-11-2022 07:59

Aniden fenalaşarak kalbi ve solunumu duran Cemre Kılıç’a, cafede ailesiyle oturan Medical Point Gaziantep Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Murat Gök ve Abdulkadir Yüksel Hastanesi Anestezi Teknisyeni Tuğba Gök tarafından acil müdahalede bulunuldu. Eşiyle birlikte acil müdahalede bulunan Uzm. Dr. Murat Gök tarafından yapılan doğru müdahale ile Cemre Kılıç hayata tekrar merhaba dedi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Murat Gök olayla ilgili yaptığı açıklamada: ‘’ Haftasonu için ailemle bir cafede yemek yemeye gelmiştik. Arka masamızda bulunan hanımefendinin fenalaştığını gördük. Panik halinde insanların hanımefendiye yardım etmek için müdahale etmek istediklerini gördük. Yanlış müdahalenin önüne geçmek adına eşimle beraber hastanın durum değerlendirmesini yaptık ve hastanın solunumunun olmadığını fark ettik. İlk olarak hava yolunu açtık. Hastanın nabzının da olmadığını fark etmemizle birlikte, hastanın kalbinin ve solunumunun durduğunu da tespit ettik. Vakit kaybetmeden kalp masajına başladık. Ambulans gelene kadar eşimle birlikte hastaya kalp masajı ve solunum desteği yapıldı. Sonrasında hasta ambulansa nakledilerek hastaneye sevk edildi. Cemre Hanım şu an oldukça iyi beni de hastanemizde ziyarete geldi. Cemre Hanım’a sağlıklı bir yaşam diliyoruz.’’ dedi.

Anestezi Teknisyeni Tuğba Gök ise sözlerine şöyle devam etti: ‘’ Cemre Hanım’a ilk müdahale ettiğimizde çenesi kilitlenmişti eşimin de desteği ile CE Manevrası yaparak solunum yolunu açtık. ‘’Bak, Dinle, Hisset’’ yöntemiyle solunumunu değerlendirdik. Nabzına baktığımızda nabızın olmadığını fark ettik ve kalp masajına başladık. Çok şükür hayata döndü.’’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Ayintab Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ