USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Koçer: Gaziantep, Türkiye'den daha fazla oranda büyüdü

AK Parti Gaziantep Milletvekili, AK Parti Ekonomi İşlerden Sorumlu Başkan yardımcısı Abdullah Nejat Koçer, Türkiye ve Gaziantep ekonomisine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Koçer: Gaziantep, Türkiye'den daha fazla oranda büyüdü
14-09-2021 10:43

Koçer, Meclis çalışmalarına ara verdikten sonra Gaziantep’e gelip hemen saha çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Biz seçimden seçime sahaya inen bir parti değiliz. Gerek vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemeye, hâl hatır sormaya gerekse yıl içerisinde çıkardığımız kanunların sahaya yansımasını görmek için her yaz meclis tatilinde sahadayız. Yıl içerisinde de meclis hafta sonları ara verdiğinde her fırsatta Gaziantep’e gelerek ilimiz için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Vatandaş ve hükümetin arasında köprü görevi gördüklerini belirten Milletvekili Koçer, “Büyükşehir başta olmak üzere Şahinbey ve Şehitkamil belediyelerimiz ile koordineli çalışarak ilçelerimizde önemli tespitler yaptık. Bunun sonucunda ortaya çıkan sonucu bu hafta genel merkezimize ilgili kurumlarımıza rapor halinde ileteceğiz” dedi.

“Türkiye’nin gıda ve medikal güvenliği Gaziantep’ten soruldu”
Pandemi döneminde Gaziantep ekonomisinin gerilemediğini aktaran Koçer, “Gaziantep bu dönemde de ihracatı arttıran, istihdamı arttıran, üretimi arttıran bir şehir oldu. Geçmişten gelen 10 – 15 yıl sonucundan gerek üretim yelpazesindeki ürün çeşitliliği gerek il ve ülkenin ihracat sayılarının artışıyla gerekse de önemli ihracat ürünleri üreten bir il olmamızdan kaynaklanıyor. Bu bize pandemi döneminde bir rekabet gücü sağladı. Bu açıdan büyüme rakamlarında oransal olarak Türkiye’nin önüne geçtik. Covid döneminde de Türkiye’nin gıda ve medikal güvenliği Gaziantep’ten soruldu” dedi.
Gaziantep’in maske kumaşı ve gıda ürünlerinin en fazla üretildiği il olduğuna dikkat çeken Koçer, “Salgın döneminde en fazla kullanılan un, İrmik, makarna vs. gibi ürünlerin en fazla üretildiği il Gaziantep oldu. Bu Gaziantep’in pandemi döneminde edindiği en önemli tecrübedir” dedi.

“Büyümede Türkiye, Dünya’da 2. Avrupa’da ise 1 sırada”

Türkiye’deki büyüme rakamları hakkında konuşan Koçer, “Geçen yıl küçülen ekonomimizin yeniden harekete geçmesi ve pandemi döneminde Türkiye’nin Dünya ticaretinde daha fazla yer alması ile bu noktaya geldi. Türkiye bu büyüme rakamları ile Dünya’da 2. Avrupa’da ise 1 sırada yer aldı. Şimdi bu büyüme rakamlarının sahaya yansıması, istihdama yansıması, üretime yansıması ve daha sonra da ekonomiye yansımasını bekliyoruz” dedi.

Büyüme rakamlarının tabana yansımasının zaman alacağını söyleyen Koçer, “Büyüme devam ettiği sürece ihracat artacak, İhracat arttıkça üretim artacak, üretim arttıkça istihdam artacak ve daha fazla insan maaş alarak bu büyümeden payını alacak. Büyüme her zaman topluma refah getirir” diye konuştu.

Türkiye’nin yıl sonu büyüme beklentilerinede değinen Koçer, “Üçüncü çeyrekte büyüme rakamları yüzde 20’yi aştı. Dördüncü çeyrek sonunda da yine Avrupa birincisi ve dünya ikincisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İhracatın artışı bize bazı nakliye ve lojistik sıkıntısı yaşattığını belirten Koçer, “Bu sıkıntılar ürünlerin sevkiyatında kullanılan konteyner eksikliğiydi. Bu sıkıntılar şu an tamamen çözüldü” şeklinde konuştu.

"Türkiye hiçbir şekilde yeni mülteci kabul etmeyecektir"

Türkiye’nin mülteci kabul etmediğini söyleyen Koçer, “Türkiye’de bulunan Suriyeliler sığınmacıdır. Onlar savaştan kaçtılar Türkiye onlara kapılarını açtı. Suriye’den ya da Afganistan’dan yeni bir mülteci akını kabul edilebilir bir şey değil. Türkiye bu uğurda gereken tüm tedbirleri almış durumda ancak şunu unutmayalım ki mülteci meselesi Türkiye’nin meselesi değil dünyanın meselesi. Bize yakın olan coğrafyalardan çok büyük karışıklıklar yaşanıyor. Bu karışıklıklar neticesinde de Türkiye bu sıkıntıya maruz kalıyor. Türkiye bundan sonra kararlılıkla hiçbir şekilde yeni mülteci kabul etmeyecektir. Mevcut sığınmacılar da güvenlik sağlandığı taktirde kendi bölgelerine kendi ülkelerine tekrar geri dönebilmesi açısından da çaba ve gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

"Cumhuriyet tarihinin 2 katı"

Sağlık alanında Gaziantep’in cumhuriyet tarihini en yüksek yatırımını aldığını açıklayan Koçer, “Bir yandan 300 yataklı 25 Aralık Devlet Hastanesi’nin yapımına başlanırken diğer yandan 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin yapımına başlandı. Yapımı devam eden Şehir Hastanesinde bir suredir yaşanan durma da çözülüyor. Yakından o da tamamlanacak ve tam 1875 yataklı bir hastane olarak hizmet verecek. Toplam 2475 yataklı hastaneler yakın bir zamanda Gaziantep’in hizmetinde olacak. Bu sayı şu ana kadar cumhuriyet tarihinde Gaziantep’e yapılmış yatak sayısının 2 katıdır” dedi.

Gaziantep’e 1767 yeni öğretmen

Gaziantep’e yapılan eğitim yatırımlarına da değinen Koçer, “ Son Öğretmen atamasında Türkiye’ye verilmiş tam 20 bin öğretmenin 1767 tanesini Gaziantep’e aldık. Bu eksik öğretmen olduğundan değil yeni açılacak okullardan dolayıdır. Halen 105 okulumuzun yapımı devam ediyor. Bu okulların bir kısmı yakın zamanda bir kısmı ise sene içerisinde açılacak. Aynı zamanda Gaziantep Hava Limanı da hizmete alınacak ve yıllık 5 Milyon yolcu kapasitesine ulaşacak” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Ayintab Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ