
MERKEZ GAZİANTEP OLACAK
Çalışmalarını Gaziantep’te yapacak olan Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı ile Enstitüsü kuruluyor. Ak Parti ve MHP Gaziantep Milletvekilleri, Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı Kanun teklifini TBMM’ye sundular. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin de doğal üyesi olduğu vakıf kentin kültür turizmine yeni bir sayfa açacak.
FATMA ŞAHİN BİLİM KURULUNDA
Mütevelli Heyeti, vakfın karar organı olacak ve 11 üyeden oluşacak. Kültür ve Turizm Bakanı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün bağlı olduğu Bakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanlığı'nın Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İşler Genel Müdürlüğü'nün bağlı olduğu Bakan Yardımcısı, Türk Tarih Kurumu Başkanı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü, Mütevelli Heyeti'nin tabii üyeleri olacak.
GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN BÜTÇE AKTARILACAK
Vakfın amacına uygun ulusal ve uluslararası fonlardan aktarılan hibeler de dahil olmak üzere yurt içi ve yurt dışı her türlü ürün, hizmet, taşınır, taşınmaz, irat ve her türlü bağışlar ile ayni ve nakdi yardımlar, faaliyetlerden elde edilen muhtelif gelirler, iktisadi işletmeler, iştirakler ve ortaklıklardan sağlanan gelirler, taşınır ve taşınmaz varlıkları ile diğer haklarının değerlendirilmesi ile sağlanan gelirler, sponsorluk gelirleri, enstitü giderlerinde kullanılmak üzere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden aktarılacak tutarlar, genel bütçeden aktarılacak tutarlar, vakfın gelirlerini oluşturacak.
ÇALIŞMALAR GAZİANTEP’TEN YÜRÜTÜLECEK
Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Bey Mahallesi'nde bulunan ve mülkiyeti Hazineye ait taşınmazdaki Kendirli Gazi Kültür Merkezi üzerinde, enstitü faaliyetlerinde kullanılmak üzere vakıf lehine bedelsiz irtifak hakkı tesis edilecek.