25 bin nüfuslu Beylerbeyi-Beykent bölgesinin su ihtiyacını karşılayacak olan 47 milyon 753 bin TL bütçeli Beylerbeyi-Beykent bölgesi içme suyu projesi kapsamında 108 kilometre boru hattı döşenecek, çalışmaların tamamlanmasıyla 7 mahallenin su ihtiyacı giderilmiş olacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Beylerbeyi-Beykent bölgesi içme suyu hattı ve içme suyu deposu inşaat çalışmalarını yerinde inceledi, yetkililerden bu çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Başkan Şahin, altyapı çalışmalarıyla şehrin geleceğinin planlandığını kaydederek, “Altyapı çalışmalarına, günü birlik yaklaşmadık, popülizm yapmadık. Bu şehrin yer altını kuvvetlendiremezseniz yer üstünü kontrol altına alamazsınız” dedi.
DEPONUN YÜZDE 40’I BİTTİ
İl nüfusunun hızla büyümesi, barınma ihtiyacında artışa ve yeni yerleşim bölgelerinde yapılaşma hızının katlanmasına yol açtı, yeni yerleşim bölgelerinin altyapı çalışmalarının hızla hayata geçirilmesi zorunluluğu doğdu. Bu kapsamda GASKİ Genel Müdürlüğü tarafından bir yıl önce başlatılan Beylerbeyi-Beykent bölgesi içme suyu hattı ve içme suyu deposu inşaat çalışmalarının yüzde 40’ı tamamlandı.
“ BEYLERBEYİ-BEYKENT ADETA BİR ŞEHİR”
Bölgede yürütülen çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Şehir çok hızlı büyüyor. Büyüyen şehrin ihtiyaçlarını büyük yatırımlarla gidermemiz gerekiyor. 250 bin kişinin yaşayacağı Beylerbeyi Beykent, kendi içerisinde bir şehir. Birçok ilden daha büyük olan bölge, başlı başına bir şehir olacak. Biz de halkımızın önünden giderek gelen göçü yöneterek, onların yaşam kalitesini, vatandaş memnuniyetini artırabilmek için su, kanalizasyon ve atık su gibi ciddi bir alt yapı yatırımı gerekiyor.
YENİ ÇELİK BORU SİSTEMİ KULLANILIYOR
Bu şehrin en önemli işi su yönetimidir, bu şehir için su gerçekten hayattır. Şehrin içme suyu ihtiyacının kendi sınırları içerisinde ancak yüzde 5’ini karşılıyoruz. Gelen suyun depolanması, uygun şartlarda, maliyette ve kalitede halkımıza problemsiz bir şekilde suyun götürülebilmesi için büyük bir yatırım gerekiyor. 20 bin metreküplük çok büyük bir deponun yüzde 40’ı tamamlandı, bir taraftan ön germeli borulardan çıkarak, yeni bir çelik boru sistemine geçiyoruz” dedi.