
Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, 81 il valiliğine turizm işletme belgesi almayan ve kayıtdışı faaliyet gösteren oteller için yazı gönderdi.
Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan imzası taşıyan yazıda, Turizmi Teşvik Kanunu’nun ilgili maddelerine aykırı faaliyet gösteren işletmelerin tespit edilerek gerekli işlemlerin yapılması istendi.
Kültür ve turizm il müdürlükleri de ilçelerde kaymakamlıklar ve belediyelere gönderdiği aynı yazı ile belirtilen şekildeki konaklama tesislerinin mühürlenmesi kararını bildirdi.
6 AY İÇİNDE BELGE ALMAK ZORUNLU
Yazıda; 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 5'inci maddesinde yetkili idare tarafından işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilen konaklama işletmelerinin bu ruhsatı aldıkları tarihten itibaren altı ay içinde bakanlıktan Turizm İşletme Belgesi almalarının zorunlu tutulduğu, bu belgeyi yasal süre içerisinde alamayan konaklama işletmelerinin faaliyette bulunamayacaklarının düzenlendiği belirtildi.