Ekonomi

GAZİANTEP'TE NELER OLUYOR? İflas eden edene!

Gaziantep’te şirketler tek tek konkordato etmeye devam ederken, birçok şirket ve esnafın da kepenk kapatma noktasına geldiği belirtildi.

GAZİANTEP'TE NELER OLUYOR? İflas eden edene!
12-10-2024 14:13

Gaziantep’te son yıllarda ihracattaki düşüş sürerken batan şirket sayısı da hızla artıyor. Fabrikalarda yaşanan iflaslar sonrası yüzlerce işçi de işsiz kalıyor. Son olarak iki firmanın daha konkordato ilan ettiği kentte sayının daha da artacağına dikkat çekildi. Gaziantep’te birçok firmanın zor durumda olduğu belirtilirken esnaf arasında da kepenk kapatanların sayısı artıyor. Gaziantep’teki bu gelişmeler, sektörün geleceği açısından endişe verici bir tablo olarak karşımıza çıkıyor.

Gaziantep’te sanayiciler de sürekli önlem alınsın çağrıları yapıyordu. Sanayicinin yanı sıra esnaf da zorda. Kiraların fahiş rakamlara çıkması esnafı daha da zora soktu. Kentte bir ayda kapanan iş yeri sayısı 150’ye yaklaştı. Hem sanayici hem esnaf bir an önce önlem alınmasını bekliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER