Gündem

METROPOLDE ÇÖL HAYATI !..

4 çocuklu aile 5 bin 210 gündür sudan mahrum!..

METROPOLDE ÇÖL HAYATI !..
04-10-2017 13:33

Dedesinden miras kalan evin kiracıları su faturasını yatırmayınca GASKİ aboneliklerini iptal etti. Su ihtiyacını kovalarla komşulardan sağlayan 4 çocuk annesi Suna Demir,  Türkiye’nin 6. büyük kentinde adeta çöl hayatını yaşıyor.

 

Bu haber bir su kesintisi haberi değil. Şehir büyük mahallelerinin birinde ikamet eden Demir Ailesi’nin bürokrasinin kendilerine oluşturduğu barajı bir türlü aşamadıkları için tam 14 yıldır, temiz su ihtiyacına ulaşmaktaki sıkıntısının haberidir.

 

 

Kiracıların 2 yıl boyunca yatırmadıkları su faturasının bedelini ağır bir şekilde ödeyen Demir Ailesi,  tam 5 bin 210 gündür su sıkıntısı çekiyor. Biriken borç gerekçesiyle su abonelikleri GASKİ tarafından iptal edilen evin annesi Suna Demir, ‘’14 yıldır su ihtiyacımızı komşulardan temin ediyoruz.’’dedi. 

KİRACILAR YÜZÜNDEN 20 BİN TL BORÇ BİRİKTİ

 İstiklal mahallesi 62 nolu Sokak’ta No:16’da ikamet eden 4 çocuk annesi Suna Demir (34), GASKİ tarafından abonelikleri iptal edildiği için14 yıl boyunca su sıkıntısı çekiyoe, borcu ödeyemediği için yeni abone de alamıyor.80 metrekarelik evin dedesi tarafından kendisine miras bırakıldığını belirten Demir, 2001 ile 2003 yılları arasında evde ikamet eden kiracıların ödemedikleri su faturasının bedelini yıllardır kendilerinin çektiğini belirterek 168 ayda, faiziyle birlikte 20 bin TL’nin üzerinde borcun biriktiğine dikkat çekti. 

 

“SU İHTİYACIMIZI, KOMŞULARDAN TEMİN EDİYORUZ”

Kocasının asgari ücret karşılığında temizlik işöçisi olarak çalıştığını dile getiren Demir, ‘’Eve gelin olarak 2003’te yerleştim. Yerleştikten 15 gün sonra su borcundan dolayı aboneliğimiz iptal edildi. O gün bu gün su ihtiyacımızı, komşularımızdan temin ediyoruz. Su bulmakta zorluk çekiyoruz. En son evimi, 2 yıl önce yıkadım. Çocuklarımın hastalanmasından endişe ediyorum ’’ dedi. 

 

‘DEFALARCA GASKİ’YE BAŞVURUDA BULUNDUK’

Su aboneliğini tekrar aktif ettirmek için, 2003’ten beri 10’larca defa GASKİ’ye başvuruda bulunduklarını ifade eden Demir, ‘’GASKİ’ye defalarca durumu anlatıp abonelik için başvuruda bulunduk. GASKİ, ‘biriken borç nedeniyle işlem yapamayız’ diyor. Bizim de, maddi durumumuz yetersiz olmasından dolayı borcu ödeyemiyoruz’’ şeklinde ifadelerine yer verdi.

Suna Demir, kendilerine sahip çıkılmasını istedi…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER