Gündem

NİZİP TİCARET BORSASI NEETPRO PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü ile Nizip Ticaret Borsası (NTB) arasında “Ne Eğitimde Ne İstihdam Olan Gençler (NEET) İçin İş Gücü Piyasası Hibe Destek Programı” kapsamında “Tarım Sektöründe Kariyer Geliştirme” adlı projemizin kapanış toplantısı gerçekleşti.

NİZİP TİCARET BORSASI NEETPRO PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
26-06-2024 17:14
Proje kapanış toplantısına Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu, NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, NTB Meclis Başkanı Ahmet Polat, NTB Yönetim ve Meclis Kurulu Üyeleri, Nizip Organize Sanayi, Gaziantep Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğü, Nizip Engelliler Derneği Nizip Ticaret Borsası Üyeleri, Proje İştirakçileri ve basın mensupları katılım sağladı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, “Ne Eğitimde Ne İstihdam Olan Gençler (NEET) İçin İş Gücü Piyasası Hibe Destek Programı” kapsamında “Tarım Sektöründe Kariyer Geliştirme” adlı projemiz 03.05.2023 tarihinde hayata geçirildi. Sözleşme bedeli; 261.162,71 Euro’nun %85’i Avrupa Birliği tarafından, %15’i Türkiye Cumhuriyeti tarafından ve 29.018,08 eş finansman olacak şekilde toplam 290.018,79 Euro olarak onaylandı.
01.08.2023 tarihinde uygulamaya başlanan projemizde toplam 90 gencimize eğitim verildi. 90 gencimizin belirlemesinde proje başvuru esnasında taahhüt ettiğimiz % 50 (45 kişi)  kadın ve %12 dezavantajlı (11 kişi) genç sayılarında daha yüksek sayılara çıkarak,  90 gencimizin 50 kişisi kadın, 45 kişisi dezavantajlı genç kadrosundan oluştu. 30 gencimiz Tarım Danışmanlığı, 30 gencimiz İyi Tarım Uygulamaları ve 30 gencimiz Tarımsal Pazarlama konularında “Gaziantep Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi” akademisyenleri tarafından eğitimler verildi. Nizip Ticaret Borsası hizmet binamızda oluşturduğumuz 3 sınıfta eğitimler tamamlandı. Gençlerimiz teorik eğitimlerini tamamlarının ardından; eğitim aldıkları konu başlıklarıyla ilgili olacak şekilde iş başı eğitim yapmak üzere Nizip İlçesinde yer alan işletmelere yönlendirilmiş ve başarılı bir şekilde iş başı eğitim programını tamamlamışlardır. Projenin sonuna doğru teorik eğitim ve iş başı eğitiminler süresince olduğu gibi, iş arama sürecinde proje bütçesinden karşılanan nakdi desteklerimiz devam etmiştir. İŞKUR ile ortak yürüttüğümüz, her gencimiz için ayrı hazırlanmış olan bireysel eylem planları doğrultusunda, projede işe yerleştirme tahaahütümüz olmamasına rağmen 14 gencimiz işe yerleşmiştir. Bugün projemizin kapanış toplantısı için buradayız. Projemizin başarılı bir şekilde tamamlandığını belirtmekten mutluluk duyuyorum. Bu vesile ile proje sürecinde desteklerini esirgemeyen Gaziantep Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezine, Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Akademisyenlerine, Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğüne, Nizip Engelliler Derneğine ve Proje iştirakçilerimiz olan ilçemizin değerli işverenlerine teşekkürlerimi sunarım. Projemizin İlçemize hayırlı uğurlu olmasını diler, Nizip Ticaret Borsası olarak İlçemizin kalkınması için projeler üretmeye devam edeceğimizi bildirmek isterim.” İfadelerine yer verdi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER