Gündem

TAYYAR'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA: Siyasi hesaplaşmaların adresi sandık olmalı

Hakaret ve benzeri davalar siyasi mühendislik aracı olmaktan çıkmalı diyen Eski Milletvekili Şamil Tayyar, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 'ahmak' hakaretiyle siyasi yasağa maruz kalmaması gerektiğini belirtti, Tayyar, “Hakaret ve benzeri davaları siyasi mühendislik aracı olmaktan çıkarmalı, hesaplaşmayı sandığa taşınmalı.” dedi.

TAYYAR'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA: Siyasi hesaplaşmaların adresi sandık olmalı
26-09-2024 20:53

Eski Milletvekili Şamil Tayyar, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik 'ahmak' ifadesi nedeniyle açılan davaların, siyasi yasaklama aracı olarak kullanılmaması gerektiğini belirtti. Tayyar, siyasi hesaplaşmaların yargı yerine seçim sandığında yapılması gerektiğini vurguladı. İmamoğlu'nun olası bir siyasi yasağa maruz bırakılmaması gerektiğini savunan Tayyar, hakaret ve benzeri davaların siyasette bir mühendislik aracı olarak kullanılmasına karşı çıktı.

23 Yıldır Genetik Böyle Kodlanmış

Tayyar, “AK Parti, demokrat ve özgürlükçü kimliğiyle yola revan olmuş, yasaklarla mücadeleyi şiar edinmiş, genel başkanını 'muhtar bile olamaz' dedikleri atmosferde cezaevinden Cumhurbaşkanlığına taşımış bir siyasi partidir. Muhatabı kim olursa olsun yasaklardan medet ummaz, mutlu olmaz, sandık dışında hiçbir iradeyi tanımaz. 23 yıl önce genetiği böyle kodlanmış, her daim milli iradeyi öncelemiştir.” şeklinde konuştu.

Siyasi Hesaplaşmaların Adresi Sandık Olmalı

Tayyar, “Eğer, İmamoğlu 'ahmak' hakaretiyle siyasi yasağa maruz kalırsa, AK Parti sorunu mecliste çözmeli, siyasi yasakları yeni kriterlere bağlamalı, hakaret ve benzeri davaları siyasi mühendislik aracı olmaktan çıkarmalı, hesaplaşmayı sandığa taşımalıdır.” İfadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER