
BAKAN KOCA AÇIKLADI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Delta Plus ile ilgili ülkemizde görüldüğünü bilmiyoruz, tespit etmedik. Delta varyantıyla ilgili ülkemizde şu ana kadar 134 vakamız oldu. Toplam 16 ilimizde görüldü. İllerde dağılımı giderek artmaya başladı.
HENÜZ GAZİANTEP’TE GÖRÜLMEDİ
Bakan Koca, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Ağırlıklı olarak İstanbul'da görüldü. 134 vakanın 82'si İstanbul'da, Düzce'de 18, Van'da 8, Ankara'da 4, İzmir'de 3, diğer illerimizde de 1-2 şeklinde olmak üzere toplam 16 ilimizde görüldü. Çok ciddi bir oranın olmadığını biliyoruz ama her geçen gün artabileceğinden endişe ediyoruz. Aşıların bu varyanta da etkili olduğunu biliyoruz. 2 dozla Delta varyantına daha güçlü etkinin olduğunu da biliyoruz."
DELTA PLUS VARYANTININ 3 TEMEL ÖZELLİĞİ
Hindistan Sağlık Bakanlığı, delta plus varyantının üç özelliğini belirledi:
- Artan geçirgenlik
- Akciğer hücrelerinin reseptörlerine daha güçlü bağlanma
- Monoklonal antikor yanıtında potansiyel azalma
Ayrıca Hindistan Sağlık Bakanlığı, varyantın görüldüğü eyaletlere, kalabalıkların ve insanların birbirine karışmasının önlenmesi, yaygın testler, hızlı izleme ve ayrıca aşı kapsamına öncelikli olarak dahil edilmesi de dahil olmak üzere acil kısıtlama önlemleri almalarını tavsiye etti.